Daisy

Onze stagiair Daisy van Zwam, heeft een vast contract gekregen bij JVH webbouw! We zijn erg blij voor haar. Blogger Stefan nam Daisy een interviewtje af. Zodat u een plaatje heeft bij één van de mensen die bij JVH webbouw uw website in elkaar zet.

Hoi Daisy. Je hebt net een contract bij JVH webbouw aangeboden gekregen. Gefeliciteerd! Daarvóór heb je hier stage gelopen?
Ja, ik heb hier 5 maanden stage gelopen voor mijn studie, Communicatie en Multimedia Design. Dit was mijn eerste stage, ik ga hierna nog een keer stage lopen. Waarschijnlijk in dezelfde richting, maar ik mag niet nog een stage hier lopen.

Dat is ook logisch, want dan moet Job je weer een 9½ geven natuurlijk. De docent had je een 9 gegeven. Dus blijkbaar ging het goed. Wat vond je zelf van je stage bij JVH?
Ik vond het leuk! Ik heb heel veel nieuwe dingen gedaan. Websites maken kende ik al een beetje van school, maar klantcontact is natuurlijk heel iets anders. Ik heb ook bijgeleerd hoe je een nette mail schrijft en ik ben beter geworden met Photoshop en WordPress. Ook heb ik hier samengewerkt met professionals, mensen die gespecialiseerd zijn in hun functie. Ik heb ook geleerd hoe je binnen een team met elkaar omgaat.

En nu kan je helemaal zelf een website maken! Iets anders. Je hebt net 181.000 views gekregen voor een filmpje dat je op je YouTube-kanaal gepost hebt. Je bent daarin iemand aan het natekenen, wie ook alweer?
Jensen Ackles. Hij speelt Dean Winchester in Supernatural, waar ik ontzettend fan van ben.

Ja, dat weten we inmiddels hier! Wat vind je nog meer leuk?
Tekenen en schilderen dus, creatief bezig zijn. Ik ben ook gek op dieren. Buiten bezig zijn is ook gaaf, ’s zomers werk ik graag in m’n eigen tuintje. Ik speel ook graag computerspelletjes, maar ik weet niet of dat heel erg interessant is om te vermelden *lacht*

Ja hoor, dat is human interest. Waaraan heb je die 9½ voor je stage verdiend?
Tja, eh… sowieso door afspraken na te komen, dat je er op tijd bent en serieus werkt, dus dat je niet op internet kleren gaat zitten shoppen enzo… *Stefan lacht* dat hoor je wel eens van mensen. Dat je gemotiveerd bent. Je werk hoeft niet eens perfect te zijn, het gaat erom dat je de goeie instelling hebt.

Lijkt mij ook belangrijk. Hoe kwam je eigenlijk bij JVH webbouw terecht? Hoe wist je dat JVH een stageplek had?
Via Google. School biedt altijd wel een aantal standaard stageplekken aan, maar ik ben iets anders gaan zoeken omdat ik zelf moeite wilde doen om iets te vinden.

Ook weer een stukje inzet.
Ja precies. Toen ben ik gaan googelen op een stage richting webdesign en hier terecht gekomen.

En wat vind je van dit bedrijf, van de mensen hier?
Ik had het hier naar mijn zin! Het scheelt dat iedereen hier ongeveer dezelfde leeftijd heeft. Daardoor hebben we een goed contact. Het is ook niet zo dat mensen hier het gevoel hebben dat ze boven een ander staan, iedereen wordt gelijk behandeld.

Mee eens, er zijn hier geen moeilijke machtsstructuren. Je hebt dus meerdere dingen gedaan tijdens je stage. Wat vond je het leukst om hier te doen?
Een website van het begin tot het eind opbouwen. Dus het opzetten ervan, klantcontact, eventueel een webshop maken, en het afronden, klaarmaken voor oplevering dus. Het is vooral leuk als je het zelf kan afmaken, dan weet je ook wat de reactie van de klant is, of ze er blij mee zijn. Dat is leuk.

Wat zijn jouw vooruitzichten voor de komende jaren?
Ik wil hier graag blijven werken, een paar dagen in de week. Na deze opleiding wil ik naar de universiteit gaan, en ik wil kijken of ik dat met dit werk kan combineren. Daarnaast ben ik bezig met tekenen, als hobby. Daar komt soms echt iets leuks uit.

Gaaf. Wil je verder nog iets interessants zeggen?
Eh… uhm… dat ik het hier heel erg naar mijn zin heb?

Supertof! Dan bedank ik jou voor dit interview!
Nou, graag gedaan!

*beiden lachen*

Bekijk onze stages

Stage lopen bij JVH webbouw?

JVH Webbouw zoekt op dit moment stagiairs voor een stage Webdesign, vormgeving en SEO. Ideaal voor studenten van een communicatie- of ICT-opleiding.
Bekijk onze stages