Navigatie is heel erg belangrijk voor zoekmachines

De navigatie van een website helpt gebruikers snel de inhoud te vinden die ze zoeken. Ook zoekmachines hebben hierdoor meer inzicht in welke inhoud de webmaster belangrijk vindt. Hoewel de zoekresultaten van Google op paginaniveau worden geleverd, wil Google ook graag weten welke rol een pagina speelt in het grotere geheel van de site.

Plan de navigatie vanuit de hoofdpagina

Alle sites hebben een start- of hoofdpagina. Dit is vaak de meest bezochte pagina op de site en het startpunt voor veel van uw bezoekers. Tenzij uw site slechts een paar pagina’s bevat, moet u zich een beeld zien te vormen van hoe bezoekers van een algemene pagina (uw startpagina) naar een pagina met specifiekere inhoud gaan. Heeft u genoeg pagina’s over een specifiek onderwerp om een pagina te maken met een overzicht van deze aan elkaar gerelateerde pagina’s (zoals hoofdpagina -> onderwerpoverzicht -> specifiek onderwerp)? Heeft u honderden verschillende producten die op meerdere pagina’s met categorieën en subcategorieën moeten worden vermeld?

Garandeer een groter gemak voor gebruikers door het gebruik van broodkruimel-links

Een broodkruimel-pad is een rij interne links die boven of onder aan de pagina wordt weergegeven. Hierdoor kunnen gebruikers snel terugkeren naar een eerder gedeelte of naar de startpagina. In de meeste broodkruimel-paden wordt de meest algemene pagina (vaak de startpagina) aan de linkerkant weergegeven en worden de specifiekere siteonderdelen rechts hiervan weergegeven.