video marketing

Mensen zijn visueel ingesteld. We kijken online meetbaar vaker naar plaatjes en nemen de informatie daarin veel sneller op dan die in tekst. Op bewegende beelden reageren we nog veel sterker. Die kennis valt in te zetten om uw producten duidelijker te maken. Video marketing speelt in op onze menselijke instincten. Heeft u bijvoorbeeld wel eens gedacht aan het maken van een animatievideo?

Nieuwe producten introduceren is vaak lastig

Het kan voor bedrijven behoorlijk lastig zijn om een product bij potentiële klanten te introduceren. Niet alleen moet u de juiste doelgroep voor uw product vinden, ook moet u aan uw potentiële klanten duidelijk maken wat uw product precies inhoudt. Vooral niet-fysieke producten en diensten vragen om een duidelijke uitleg voordat een klant uw product aan zal schaffen.

Voor het bereiken van uw klanten kunt u kiezen voor internetmarketing in verschillende vormen. Denk aan gerichte e-mailmarketingcampagnes, een campagne in zoekmachines, enzovoorts. Maar het verduidelijken van uw product kan echter een stuk lastiger zijn! Daar komt video marketing om de hoek kijken.

Video marketing zegt meer dan tekst

U heeft vast wel eens gehoord dat een foto meer kan zeggen dan duizend woorden. Denk aan die leuke vakantiefoto’s, die de sfeer van Tenerife of Turkije oneindig veel beter beschrijven dan een stukje tekst! Dit geldt ook zeker voor het introduceren van uw product bij klanten. Via video marketing kunt u op een laagdrempelige wijze beschrijven wat uw product inhoudt, wat de voordelen voor een toekomstige klant zijn, enzovoorts.

Zeker bij producten die niet fysiek zijn is dit vaak duidelijker voor klanten, dan een stuk tekst! Als zulke producten met woorden worden omschreven, hebben uw potentiële klanten vaak niet direct een duidelijk beeld. Daardoor is het voor hen lastig om de voordelen van een product te herkennen. Als u de features en voordelen van uw product niet verduidelijkt, kunt u een groot aantal potentiële klanten mislopen.

Video marketing en de opbouw van een animatievideo

Een animatievideo heeft doorgaans een vaste opbouw, waarbij eerst het product geïntroduceerd wordt en er vervolgens een beeld wordt gegeven van de voordelen voor uw klanten. Het gaat bij de presentatie van een product, en zeker bij video marketing, niet om het feit ‘wat’ u verkoopt, maar juist om het ‘waarom’ van een product. Een animatievideo kan u helpen om dit te verduidelijken!

Video marketing is tegenwoordig voor iedereen bereikbaar. Het maken van een animatievideo kunt u zelf doen, mits u over de juiste software beschikt. Makkelijker is het wellicht om een video te laten produceren door een specialist op dit gebied. Kies bijvoorbeeld voor een animatie door VideoSpeedio, een erkend aanbieder van fraaie animatievideo’s voor bedrijven en particulieren.

Ja, stuur mij een gratis voorstel!

Zoekt u een website die geoptimaliseerd is voor video's?

JVH Webbouw biedt tientallen WordPress webthema's die ideaal zijn voor videoblogs en video marketing. Wij bieden van begin tot einde service en ondersteuning.
Ja, stuur mij een gratis voorstel!