WordPress thema Twenty Sixteen

Wat heeft het nieuwe standaard WordPress thema, Twenty Sixteen, te bieden voor websites en blogs? Lees het hier!

WordPress thema’s: makkelijk en mooi

Eén van de fijnste aspecten van WordPress, de meest gebruikte webdesigntool, is het gigantische aantal prachtige thema’s dat er voor gemaakt is. Even uitleggen: elk WordPress thema is een voorgeprogrammeerd softwarepakket dat bepaalt hoe de website eruit komt te zien. Elk thema heeft een uniek kleurenschema, decoratie-elementen, lettertypes en speciale functies.

De content (tekst, afbeeldingen en media) voor de site kunnen in bijna elk gewenst thema ingebouwd worden. Als er een aantrekkelijk en passend WordPress thema gebruikt wordt om een website te maken, doet dat wonderen voor de sfeer ervan, en voor de beleving van bezoekers!

Het jaarlijkse WordPress thema: Twenty Sixteen

Elk jaar publiceert WordPress een default theme (standaard thema), dat met veel zorgvuldigheid uitgekozen wordt. Als een webdesigner nu WordPress installeert en zelf geen thema kiest, dan wordt de nieuwe site automatisch in dit thema opgemaakt. Dit is ideaal voor gebruikers die nú een website of blog willen hebben, en geen zin of tijd hebben om zich te verdiepen in complexere WordPress thema’s.

Elk standaard WordPress thema tot nu toe is vernoemd naar het jaartal waarin het gereleased is. Het default WordPress thema van 2016 heet dus “Twenty Sixteen”, en het is een elegant, helder thema geworden. De designer ervan, Takashi Irie, zegt erover:

“Twenty Sixteen is a modernised approach of an ever-popular layout — a horizontal masthead and an optional right sidebar that works well with both blogs and websites. It has custom color options that allow you to make your own Twenty Sixteen. The theme was designed on a harmonious fluid grid with a mobile first approach. This means it looks great on any device.”– @iamtakashi

WordPress thema Twenty Sixteen

Een lekker rustig en overzichtelijk WordPress thema…

Twenty Sixteen heeft veel open ruimte, en weinig opmaakopties die zouden kunnen afleiden van de inhoud. Het is duidelijk een retro-thema, geïnspireerd door websites van rond de eeuwwisseling (dat is al ancient history in de digitale wereld). Bovenaan staat een grote horizontale kop of header die meteen de aandacht trekt, en rechts aan de zijkant staat een eenvoudig en duidelijk keuzemenu. Er zijn verschillende kleurschakeringen beschikbaar, voor het merendeel kalme, zachte kleuren.

Het nieuwe WordPress thema lijkt ons ideaal voor blogs en nieuwssites, waar de focus op de tekst moet komen te liggen. Wil je een woest vlammend design voor je site, zoek dan toch maar even verder.

…of toch niet spraakmakend genoeg?

Voor veel gebruikers is het waarschijnlijk een nadeel dat het thema weinig unieke elementen kent en geen speciale atmosfeer heeft. Een goede website is representatief voor de diensten en de uitstraling van een bedrijf of stichting, en dit WordPress thema is daarvoor gewoon een beetje te tam. Voor blogs is het prima, maar een website gemaakt met Twenty Sixteen blijft waarschijnlijk minder goed in het geheugen plakken dan WordPress thema’s met een spannendere opmaak.

Ja, stuur mij een gratis voorstel!

Geïnteresseerd in een website met een mooi WordPress thema?

JVH Webbouw heeft meer dan driehonderd WordPress thema's om uit te kiezen voor uw website.
Van strak en stijlvol tot ronduit feestelijk.
Ja, stuur mij een gratis voorstel!