Google kondigde het in februari dit jaar al aan: vanaf vandaag plaatst google websites die responsive zijn voor mobiel hoger in de mobiele zoekresultaten. De update is vandaag, dinsdag 21 april 2015, wereldwijd doorgevoerd.

De verwachting is dat het grote gevolgen heeft voor organisaties waarvan de website nog niet mobielvriendelijk is gemaakt. Heeft je website nog geen mobiele versie dan loopt je positie in de zoekmachine vanaf vandaag dus gevaar. Reden genoeg om actie te ondernemen en je website responsive te laten maken!

Om te controleren of jouw website geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten heeft google een website gelanceerd. De mobielvriendelijke test kun je hier zelf uitvoeren.

Google gaf al langer aan of een website geschikt was voor mobiel gebruik maar nam dit niet mee in de ranking binnen de zoekmachine, tot vandaag dus. Vanaf nu worden websites die geoptimaliseerd zijn voor mobiel hoger geïndexeerd en verschijnen ze hoger in de zoekresultaten van mensen die op hun mobiel de zoekmachine gebruiken.

Mobiel gebruik van de zoekmachine is enorm gegroeid. Google vindt het daarom belangrijk dat de mobiele zoekresultaten leesbaar en gebruiksvriendelijk zijn. Een criterium is bijvoorbeeld de breedte van de website. Wanneer websites zo breed zijn dat de gebruiker horizontaal moet scrollen scoren ze lager in de zoekmachine. Andere criteria zijn onder andere de leesbaarheid en de ruimte tussen clickable linkjes.

 

Vraag gratis informatie aan >>

Hulp nodig bij het responsive maken van uw website?

Vraag gratis informatie aan >>