In deel 1 over off-page SEO lees je een aantal praktische tips, hier de verdere uitwerking van Off-page SEO.

Naast het kijken naar de PageRank kijkt Google tegenwoordig ook naar de auteur achter een artikel. Heeft deze persoon een goed imago? Dit noemt men Author Rank. Schrijft de auteur vaker teksten over hetzelfde onderwerp, dan heeft hij een grotere kans om een hogere rank te krijgen.

 

Smart PhoneZoekmachineoptimalisatie zoekmachine optimalisatie SEO
Het is erg belangrijk om je pagina niet alleen voor het computerscherm te optimaliseren, maar ook voor smartPhone- en Tablet formaat. Tegenwoordig kijken steeds meer mensen op hun smartPhone of Tablet in plaats van de computer. Als de website hierop niet goed leesbaar is, zullen bezoekers sneller afhaken. Zelf vind ik en ik denk jij ook, het erg irritant om niets te kunnen vinden op een website.

Goodwill

Creëer goodwill, deel blogs van anderen of retweet een tweet. Vaak gebeurd dit dan ook andersom. Plaats gastblogs, reageer op andere blogs, geef interviews af, of houdt interviews met andere mensen. Veel mensen linken op hun websites naar het interview dat zij gegeven hebben.

 

Social bookmarking
Social bookmarking is een verzamelnaam voor onafhankelijke sites waar je al je favoriete pagina’s kunt opslaan en kunt delen met andere gebruikers. Je kunt het vergelijken met het opslaan van bladwijzers. Het verschil is alleen dat jij de enige bent die die bladwijzer kunt zien, en alleen vanaf je eigen computer. Bij social bookmarking kun je de artikelen delen met anderen en je kunt er vanaf elke plaats, apparaat en internetbrowser bij.
Je moet mensen de mogelijkheid geven om je artikel te delen via een social bookmarking site. Dit kun je doen door een plugin op je website te installeren. Mensen kunnen dan met één druk op de knop jouw website delen via een social bookmarking site.

Hoe vaker een linkje wordt opgenomen in iemands favorieten lijst, hoe hoger de link in de social bookmarking website naar boven komt. Zo valt hij meer op, wordt dus nog meer gelezen, en misschien opgenomen in een favorieten lijst van iemand anders. Het is ook een manier op meer traffic naar je website te krijgen. Dagelijks kijken vele mensen op een social bookmarking site, zoekend naar interessante context. Is jouw linkje gedeeld. Dan komen mensen dus op jouw pagina terecht.

Nujij.nl is een van de belangrijkste social bookmarking sites. Je kunt hier gratis een account op aanmaken en content delen. Mensen kunnen stemmen op een linkje waarvan zij vinden dat het de beste content heeft. Het linkje met de meeste stemmen komt op de homepage van nujij.nl